MASÁJ s. n. frecare a diferitelor părți ale corpului pentru a activa circulația sângelui, a înviora nervii și a da suplețe mușchilor. (< fr. massage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
MASÁJ, masaje, s. n. Acțiunea de a (se) masa1; procedeu medical de stimulare și de destindere a mușchilor, de activare a circulației sângelui etc., constând din fricțiuni sau lovituri ușoare, executate cu ajutorul mâinilor sau al unor aparate speciale. [Pl. și: (rar) masajuri] – Din fr. massage.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
MASÁJ s.n. Frecare a diferitelor părți ale corpului pentru a activa circulația sângelui, pentru a înviora nervii și pentru a da suplețe mușchilor. [Pl. -je, -juri. / < fr. masage].
Sursa: Dicționar de neologisme
masaj, masaje s. n. (eufem.) 1. contact sexual (al unei prostituate care lucrează sub acoperirea de maseuză). 2. joc erotic premergător actului sexual.Sursa: Dicționar de argou al limbii române *masáj n., pl. urĭ (fr. massage, d. masser, a masa). Acțiunea de a masa, de a freca, de a trage un bolnav.
Sursa: Dicționaru limbii românești
MASÁJ (‹ fr.) s. n. Procedeu mecanoterapeutic care constă în frecarea, ciocănirea, ciupirea manuală sau mecanică a tegumentelor și țesuturilor moi subiacente. Folosit pentru atenuarea durerilor, relaxare, combaterea celulitei, m. determină activarea circulației locale și generale, intensificarea metabolismului etc. ◊ M. cardiac = metodă de reanimare folosită în cazurile de stop cardiac sau fibrilație ventriculară; se poate face prin m. direct (presiuni ritmice) pe cord, în cazul unui torace deschis sau m. extern, prin apăsări puternice și ritmice pe stern.Sursa: Dicționar enciclopedic masáj s. n., pl. masájeSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită
masaj n. acțiunea de a masa prin fricțiuni (= fr. massage).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
MASÁJ, masaje, s. n. Acțiunea de a (se) masa1; procedeu medical de stimulare și de destindere a mușchilor, de activare a circulației sângelui etc., constând din fricțiuni sau lovituri ușoare, executate cu ajutorul mâinilor sau al unor aparate speciale. [Pl. și: (rar) masajuri] – Din fr. massage.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) MASÁJ s. n. frecare a diferitelor părți ale corpului pentru a activa circulația sângelui, a înviora nervii și a da suplețe mușchilor. (< fr. massage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
MASÁJ, masaje, s. n. Acțiunea de a (se) masa1; procedeu medical de stimulare și de destindere a mușchilor, de activare a circulației sângelui etc., constând din fricțiuni sau lovituri ușoare, executate cu ajutorul mâinilor sau al unor aparate speciale. [Pl. și: (rar) masajuri] – Din fr. massage.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a MASÁJ s.n. Frecare a diferitelor părți ale corpului pentru a activa circulația sângelui, pentru a înviora nervii și pentru a da suplețe mușchilor. [Pl. -je, -juri. / < fr. masage].
Sursa: Dicționar de neologisme
masaj, masaje s. n. (eufem.) 1. contact sexual (al unei prostituate care lucrează sub acoperirea de maseuză). 2. joc erotic premergător actului sexual.Sursa: Dicționar de argou al limbii române *masáj n., pl. urĭ (fr. massage, d. masser, a masa). Acțiunea de a masa, de a freca, de a trage un bolnav.
Sursa: Dicționaru limbii românești
masáj s. n., pl. masájeSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită masaj n. acțiunea de a masa prin fricțiuni (= fr. massage).
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
MASÁJ, masaje, s. n. Acțiunea de a (se) masa1; procedeu medical de stimulare și de destindere a mușchilor, de activare a circulației sângelui etc., constând din fricțiuni sau lovituri ușoare, executate cu ajutorul mâinilor sau al unor aparate speciale. [Pl. și: (rar) masajuri] – Din fr. massage.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) MASÁJ (‹ fr.) s. n. Procedeu mecanoterapeutic care constă în frecarea, ciocănirea, ciupirea manuală sau mecanică a tegumentelor și țesuturilor moi subiacente. Folosit pentru atenuarea durerilor, relaxare, combaterea celulitei, m. determină activarea circulației locale și generale, intensificarea metabolismului etc. ◊ M. cardiac = metodă de reanimare folosită în cazurile de stop cardiac sau fibrilație ventriculară; se poate face prin m. direct (presiuni ritmice) pe cord, în cazul unui torace deschis sau m. extern, prin apăsări puternice și ritmice pe stern.Sursa: Dicționar enciclopedic