STER, steri, s. m. Unitate de măsură pentru volume egală cu un metru cub, întrebuințată la măsurarea lemnelor așezate în stive. – Din fr. stère.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a STER s.m. Unitate de măsură (egală cu 1 m3), folosită mai ales la cubajul lemnelor de foc. ◊ Dublu-ster = unitate de măsură de volume pentru lemne, egală cu 2 m3. [< fr. stère, it. stero, cf. gr. stereos – solid].
Sursa: Dicționar de neologisme
STER1 s. m. unitate de măsură pentru volume, egală cu 1 m3, folosită la cubajul lemnelor în stive. (< fr. stère)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
-STÉR2 elem. „volum”. (< fr. -stère, cf. gr. stereos)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
ØSTERØ (EYSTUROY), insulă în arh. Feroe, a doua ca mărime după ins. Strømø; 288 km2. Alt. max.: 882 m. Creșterea ovinelor. Pescuit.Sursa: Dicționar enciclopedic ster s. m., pl. steri; simb. stSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită ster m. măsură egală cu un metru cub, de măsurat lemnele de încălzit.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
*ster in. (fr. stére, d. vgr. stereós, solid). Rar. Unitatea de măsură a volumuluĭ p. lemnele de foc, egală cu un metru cub (Decaster, zece sterĭ; decister, o zecime din ster).
Sursa: Dicționaru limbii românești
STER, steri, s. m. Unitate de măsură pentru volume egală cu un metru cub, folosită la măsurarea lemnelor așezate în stive. – Din fr. stère.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)