NUGÁ, nugale, s. f. Preparat de cofetărie făcut din albuș de ou, zahăr (sau miere) și nuci (sau alune), pus de obicei între două vafele. – Din fr. nougat.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a NUGA, nugale, s.f. Preparat dulce din zahăr sau miere, albuș de ou, amidon sau gelatină, în care se încorporează migdale, nuci, alune, fistic sau semințe de susan, de obicei prăjite sau caramelizate; poate fi de culoare albă (cu semințele încorporate întregi) sau ca o pastă maronie (dacă semințele au fost prăjite și măcinate în prealabil); se prezintă sub formă de felii, de batoane, sau realizată special pe băț (precum alvița / halvița); din fr. nougat.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ
NUGÁ s.f. Preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuș de ou, zahăr și nuci sau alune. [< fr. nougat, cf. germ. Nugat].
Sursa: Dicționar de neologisme
NUGÁ s. f. preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuș de ou, zahăr și nuci sau alune. (< fr. nougat)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
nugá s. f., art. nugáua, g.-d. art. nugálei; (sorturi) pl. nugále, art. nugáleleSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită NUGÁ, nugale, s. f. Preparat de cofetărie făcut din albuș de ou, zahăr (sau miere) și nuci (sau alune), pus de obicei între două vafele. – Din fr. nougat.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)