MURÁL, -Ă, murali, -e, adj. Aflat pe un zid; destinat să stea pe un perete. ◊ Pictură murală = pictură care, datorită tehnicii folosite, aderă perfect la zidul pe care este executată. Hartă murală = hartă mare de atârnat pe perete. – Din fr. mural, lat. muralis.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a MURÁL, -Ă adj. Destinat să stea pe un perete. ◊ Pictură murală = pictură pe zid; hartă murală = hartă de atârnat pe perete. [Cf. fr. mural, lat. muralis < murus – zid].
Sursa: Dicționar de neologisme
MURÁL, -Ă adj. 1. aplicat, fixat pe un perete. ♦ pictură ~ă = pictură executată pe zid. 2. (despre plante) care crește pe ziduri. (< fr. mural, lat. muralis)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
*murál, -ă adj. (lat. muralis, d. murus, zid). Relativ la zid. Plantă murală, plantă ruderală, care crește pe zidurĭ și ruine. Hartă murală, de atîrnat pe părete [!]. Pictură murală, făcută pe un zid. Coronă murală, la Romanĭ, coronă în formă de zidurĭ oferită celuĭ ce se suise întîĭ pe zidurile uneĭ cetățĭ asediate.
Sursa: Dicționaru limbii românești
murál adj. m., pl. muráli; f. murálă, pl. muráleSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită mural a. privitor la zid; hartă murală, hartă mare de atârnat pe un perete.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a