Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele ventriloc:

VENTRILÓC, -Ă, ventriloci, -ce s. m. și f. Persoană care poate rosti cuvintele fără a mișca buzele și fără a deschide gura, dând impresia că vorbește din abdomen. [Var.: ventrilóg, -ă s. m. și f.] – Din fr. ventriloque.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

VENTRILÓC, -Ă s.m. și f. Cel care poate vorbi fără a mișca buzele și gura, dând impresia că vorbește din abdomen. [Var. ventrilog, -ă s.m.f. / < fr. ventriloque, cf. lat. ventriloquus < venter – abdomen, loquor – a vorbi].
Sursa: Dicționar de neologisme


VENTRILÓC, -Ă s. m. f. cel care poate vorbi fără a mișca buzele și gura, dând impresia că vorbește din abdomen. (< fr. ventriloque)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

ventrilóc s. m., pl. ventrilóci
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

*ventrilóc m. (lat. ventriloquus, d. venter, pîntece, și loqui, a vorbi. V. locuțiune). Acela care posedă arta de a vorbi ca din pîntece saŭ cu o voce înfundată ca cum ar vorbi altu maĭ de departe. – Fals -log.
Sursa: Dicționaru limbii românești

ventriloc m. cel ce vorbește în așa chip, că vocea pare a ieși din pântece.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

VENTRILÓC, -Ă, ventriloci, -ce, s. m. și f. Persoană care poate rosti cuvintele fără a mișca buzele și fără a deschide gura, dând impresia că vorbește din abdomen. [Var.: ventrilóg, -ă s. m. și f.] – Din fr. ventriloque.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)