VENÁL, -Ă, venali, -e, adj. (Livr.) Care este lipsit de scrupule, care face orice lucru (reprobabil) pentru bani. – Din fr. vénal, lat. venalis.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
VENÁL, -Ă adj. 1. (Liv.) Care se vinde. 2. Care este lipsit de scrupule și se pretează la mituire. [Cf. fr. vénal, lat. venalis].
Sursa: Dicționar de neologisme
VENÁL, -Ă adj. care se pretează la mituire; lipsit de scrupule; imoral, corupt. (< fr. vénal, lat. venalis)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
venál (livr.) adj. m., pl. venáli; f. venálă, pl. venáleSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită *venál, -ă adj. (lat. venalis). De vînzare, care se poate vinde: lucrurĭ venale. Fig. Care face orĭ-ce pentru banĭ saŭ interes: om, caracter venal.
Sursa: Dicționaru limbii românești
venal a. 1. care se vinde, ce se vinde: funcțiune venală; valoare venală, cea comercială; 2. fig. care își vinde conștiința, care lucrează numai din interes.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a
VENÁL, -Ă, venali, -e, adj. (Livr.) Care este lipsit de scrupule, care face orice lucru (reprobabil) pentru bani. – Din fr. venal, lat. venalis.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)