UPERIZÁRE, uperizări, s. f. Metodă de conservare a laptelui cu ajutorul unui tratament termic de scurtă durată și la temperatură ridicată, prin care se distrug microorganismele și se păstrează integral proprietățile laptelui crud. – După fr. upérisation.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a
UPERIZÁRE s.f. Tratament termic de scurtă durată și la temperatură înaltă a laptelui în vederea conservării. [Cf. fr. upérisation].
Sursa: Dicționar de neologisme
UPERIZÁRE s. f. procedeu de sterilizare a laptelui prin tratament termic de scurtă durată și la temperatură înaltă (150ș). (după fr. upérisation)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
uperizáre s. f., g.-d. art. uperizắriiSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită UPERIZÁRE, uperizări, s. f. Metodă de conservare a laptelui cu ajutorul unui tratament termic de scurtă durată și la temperatură ridicată, prin care se distrug microorganismele și se păstrează integral proprietățile laptelui crud. – După fr. upérisation.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)