Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele sintetic:

SINTÉTIC, -Ă, sintetici, -ce, adj. 1. Care ține de sinteză, privitor la sinteză; obținut prin sinteză. ◊ Spirit sintetic = spirit care operează mai mult prin sinteză decât prin analiză, care face ușor sinteza lucrurilor. Limbă sintetică = limbă în care raporturile gramaticale se exprimă, de obicei, prin adăugarea de afixe la tema cuvintelor. 2. (Despre produse chimice sau industriale) Fabricat pe cale artificială (din două sau din mai multe elemente). – Din fr. synthétique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

SINTÉTIC, -Ă adj. 1. De sinteză; obținut prin sinteză. ♦ Spirit sintetic = spirit care face ușor sinteza lucrurilor; limbă sintetică = limbă care exprimă raporturile gramaticale cu ajutorul sufixelor și al desinențelor. 2. (Despre produse) Fabricat pe cale artificială. [< fr. synthétique, cf. gr. syntetikos].
Sursa: Dicționar de neologisme


SINTÉTIC, -Ă adj. 1. (și adv.) de sinteză; obținut prin sinteză. ♦ spirit ~ = spirit care face ușor sinteza lucrurilor; limbă ~ă = limbă flexionară în care raporturile gramaticale se exprimă prin atașarea afixelor la tema cuvântului. 2. (despre produse) fabricat pe cale artificială. (< fr. synthétique, gr. synthetikos)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

sintétic adj. m., pl. sintétici; f. sintétică, pl. sintétice
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

*sintétic, -ă adj. (vgr. syn-thetikós). De sinteză: metodă sintetică. Care judecă făcînd sinteza lucrurilor, care trage conclu-ziunea faptelor izolate grupîndu-le la un loc: un spirit sintetic. Adv. În mod sintetic.
Sursa: Dicționaru limbii românești

sintetic a. 1. ce ține de sinteză: metodă sintetică; 2. care operează prin sinteză: spirit sintetic.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

SINTÉTIC, -Ă, sintetici, -ce, adj. 1. Care ține de sinteză, privitor la sinteză; obținut prin sinteză. ◊ Spirit sintetic = spirit care operează mai mult prin sinteză decât prin analiză, care face ușor sinteza lucrurilor. Limbă sintetică = limbă în care raporturile gramaticale se exprimă, de obicei, prin adăugarea de afixe la tema cuvintelor. 2. (Despre produse chimice sau industriale) Fabricat pe cale artificială (din două sau din mai multe elemente). – Din fr. syrithetique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)