Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele sinodic:

SINÓDIC, -Ă, sinodici, -ce, adj. 1. Referitor la intervalul de timp după care se repetă aceeași poziție relativă a Pământului, a Soarelui, a Lunii sau a unei planete. ◊ Perioadă sinodică = interval în care se face rotirea completă a unui corp ceresc în jurul altul corp ceresc în mișcare. Lună sinodică = interval în care Luna, aflată în una dintre fazele ei, face o mișcare de rotație completă în jurul Pământului și revine în faza de la care a plecat. 2. Care aparține sinodului, privitor la sinod, care emană de la sinod; care face parte dintr-un sinod; sinodal, sinodicesc. – Din fr. synodique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aSINÓDIC1, – Ă adj. Sinodal. [< fr. synodique].
Sursa: Dicționar de neologisme

SINÓDIC2, -Ă adj. Perioadă sinodică = perioadă în care se face rotirea completă a unui corp ceresc în jurul altui corp ceresc în mișcare. [Cf. fr. synodique, gr. synodikos].
Sursa: Dicționar de neologisme

SINÓDIC, -Ă adj. 1. referitor la intervalul de timp în care se face rotirea completă a unui corp ceresc în jurul altui corp ceresc în mișcare. 2. sinodal. (< fr. synodique)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

sinódic adj. m., pl. sinódici; f. sinódică, pl. sinódice
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

*sinódic, -ă adj. (vgr. synodikós. V. met- și peri-odic). Sinodal, al sinoduluĭ: ședințe sinodice. Astr. Revoluțiune sinodică, timpu cit li trebuie uneĭ planete ca să revie în aceĭașĭ pozițiune în raport cu soarele. Adv. Din punctu de vedere al sinoduluĭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești

SINÓDIC, -Ă, sinodici, -ce, adj. 1. Referitor la intervalul de timp după care se repetă aceeași poziție relativă a Pământului, a Soarelui, a Lunii sau a unei planete. ◊ Perioadă sinodică = interval în care se face rotirea completă a unui corp ceresc în jurul altui corp ceresc în mișcare. Lună sinodică = interval în care Luna, aflată în una dintre fazele ei, face o mișcare de rotație completă în jurul Pământului și revine în faza de la care a plecat. 2. Care aparține sinodului, privitor la sinod, care emană de la sinod; care face parte dintr-un sinod; sinodal, sinodicesc. – Din fr. synodique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)