Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele sindicalism:

SINDICALÍSM s. n. 1. Doctrină anticapitalistă de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX, care considera sindicatele cea mai puternică formă de organizare a muncitorilor și unica organizație necesară în lupta pentru construirea unei societăți noi; anarhosindicalism. 2. Sistem de organizare a muncitorilor prin mijlocirea sindicatelor; mișcare sindicală. – Din fr. syndicalisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aSINDICALÍSM s.n. I. Curent ivit în mișcarea muncitorească la sfârșitul sec. XIX, care nega necesitatea luptei politice împotriva capitalismului, admițând numai lupta economică a muncitorilor uniți în sindicate. II. Mișcare, organizare sindicală. [< fr. syndicalisme].
Sursa: Dicționar de neologisme

SINDICALÍSM s. n. 1. curent în mișcarea muncitorească care nega necesitatea unui partid politic al proletariatului și lupta politică, admițând numai lupta pentru reforme economico-sociale a muncitorilor uniți în sindicate. 2. faptul de a milita într-un sindicat al salariaților; mișcare sindicală. (< fr. syndicalisme)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

sindicalísm s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

SINDICALÍSM s. n. 1. Mișcare anticapitalistă din Europa Occidentală la sfârșitul sec. XIX, având legături cu anarhismul, și care consideră statul drept un sistem birocratic ineficient și opresiv, preconizând înlocuirea cu sindicatele ca unități de producție. 2. Sistem de organizare a muncitorilor prin mijlocirea sindicatelor; mișcare sindicală. – Din fr. syndicalisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)