Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele semnificativ:

SEMNIFICATÍV, -Ă, semnificativi, -e, adj. 1. Care exprimă (cu claritate) ceva, care are înțeles precis, care scoate în evidență ceva; care are o anumită semnificație. 2. Care exprimă ceva, care este concludent, fără a fi nevoie de vorbe; care face aluzie la ceva, plin de înțeles; expresiv. 3. Care are însemnătate; important. – Din fr. significatif (după semnifica).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aSEMNIFICATÍV, -Ă adj. 1. Cu un înțeles precis, care arată ceva clar. 2. Care are o semnificație, un înțeles (ascuns), un tâlc; care arată ceva fără a fi nevoie de vorbe; expresiv. 3. Însemnat, important. [După fr. significatif, it. significativo].
Sursa: Dicționar de neologisme

SEMNIFICATÍV, -Ă adj. 1. care scoate ceva în evidență, cu un înțeles precis. 2. care are o semnificație, plin de înțeles, cu tâlc; expresiv. 3. însemnat; important. (după fr. significatif)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

semnificatív adj. m., pl. semnificatívi; f. semnificatívă, pl. semnificatíve
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

*semnificatív, -ă adj. (lat. significativus, fr. significatif, după rom. semn). Plin de înțeles: o vorbă semnificativă. Expresiv: un gest semnificativ. Adv. În mod semnificativ.
Sursa: Dicționaru limbii românești

semnificativ a. 1. care are o semnificațiune preciză: vorbe semnificative; 2. expresiv: gesturi semnificative.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

SEMNIFICÁTIV, -Ă, semnificativi, -e, adj. 1. Care exprimă (cu claritate) ceva, care are înțeles precis, care scoate în evidență ceva; care are o anumită semnificație. 2. Care exprimă ceva, care este concludent, fără a fi nevoie de vorbe; care face aluzie la ceva, plin de înțeles; expresiv. 3. Care are însemnătate; important. – Din fr. significatif (după semnifica).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)