Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele sanger:

SANGER, Frederick (n. 1918), biochimist britanic. Pentru lucrările sale privind constituția proteinelor și în special determinarea structurii chimice a moleculei de insulină și structura inițială a genei care codifică sinteza insulinei, a fost distins cu Premiul Nobel pentru chimie în 1958 și împreună cu W. Gilbert și P. Berg în 1980. Cercetări fundamentale privind determinarea secvențelor de bază în acizii nucleici și metabolismul acestora.
Sursa: Dicționar enciclopedicSÂNGER, sângeri, s. m. Arbust cu ramuri drepte, roșii toamna și iarna, cu frunzele de obicei ovale, vara verzi și toamna roșii, cu flori albe și fructe drupe negre (Cornus sanguinea). – Din sângera (derivat regresiv).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

SẤNGER (‹ sângera) s. m. Arbust din familia cornaceelor, înalt până la 4 m, cu ramuri purpurii (uneori pe o parte verzui), frunze opuse, ovate sau eliptice, flori albe în cime umbeliforme și cu fructe drupe sferice, negricioase (Cornus sanguinea); răspândit în subarboretul pădurilor de foioase și în tufărișuri în reg. de câmpie și de deal, este cultivat uneori în scopuri decorative.
Sursa: Dicționar enciclopedic

SÂNGER, com. în jud. Mureș, situată în zona colinelor Comlodului, pe Pârâu de Câmpie; 2.496 loc. (2005). Stație de c. f. (în satul S.). Expl. de gaze naturale. Satul S. apare menționat documentar în 1328.
Sursa: Dicționar enciclopedic

sấnger s. m., pl. sấngeri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

sânger m. arbust ale cârui ramuri sunt roșii ca sângele, florile albe și fructele negre cu puncte albe (Cornus sanguinea). [Tras din sângera].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

SẤNGER, sângeri, s. m. Arbust cu ramuri drepte, roșii toamna și iama, cu frunzele de obicei ovale, vara verzi și toamna roșii, cu flori albe și fructe drape negre (Cornus sanguinea). – Din sângera (derivat regresiv).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Forme flexionare:

sânger - Verb, Conjunctiv, prezent, persoana I, singular - pentru cuvantul sângera

sânger - Verb, Indicativ, prezent, persoana I, singular - pentru cuvantul sângera