Am găsit 3 definiții pentru cuvantul/cuvintele saha:

sahá, sahale, s.f. (reg.) braț vechi al Dunării sau gârlă veche în Delta Dunării, izolat la ambele capete prin împotmolire.
Sursa: Dicționar de arhaisme și regionalismeSAHA, Megh Nad (1893-1956), fizician indian. Prof. la univ. din Allāhābād și Calcutta. În 1938 a creat Institutul de Fizică Nucleară din Calcutta. Lucrări de termodinamică, asupra teoriei ionizării („Ionizarea în cromosfera solară”), și de fizică stelară (coautor al „Tratatului de fizică modernă”); în teoria spectrelor stelare a analizat ionizarea materiei (1920) în funcție de temperatură și presiune (formula lui S.).
Sursa: Dicționar enciclopedic

SAHA, republică în ENE Federației Ruse, situată în partea central-nord-estică a Siberiei, în bazinul fl. Lena, Indighirka și Kolîma, cu ieșire la Oc. Arctic; 3,1 mil. km2 (cea mai mare republică a Federației Ruse); 948,1 mii loc. (2002). Centrul ad-tiv: Iakutsk. Zăcăminte dep etrol, gaze naturale, cărbune, aur, diamante, zinc, sare ș.a. Vegetație de tundră și de taiga. Expl. forestiere. Creșterea renilor (în N), a cailor și bovinelor (în S); vânătoare și pescuit. Aici (la Oimiakon) se află „polul frigului” din emisfera N. Creată ca republică autonomă, cu numele Iakuția, în 1922; din 1991 poartă actuala denumire.
Sursa: Dicționar enciclopedic