Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele rupestru:

RUPÉSTRU, -Ă, rupeștri, -stre, adj. 1. (Despre plante) Care crește pe stânci. 2. (Despre locuințe) Care este construit în stâncă. 3. (În sintagma) Artă rupestră = denumire dată manifestărilor artistice (desen, pictură, gravură sau sculptură) de pe pereții peșterilor sau de pe stânci. – Din fr. rupestre.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aRUPÉSTRU, -Ă adj. 1. (Despre plante) Care crește pe stânci, în locuri abrupte, pietroase. 2. Săpat sau înscris în stânci. ♦ Artă rupestră = denumire dată desenelor, picturilor etc. de pe pereții peșterilor sau de pe stânci. [< fr. rupestre, cf. lat. rupes – stâncă, peșteră].
Sursa: Dicționar de neologisme

RUPÉSTRU, -Ă adj. 1. (despre plante) care crește pe stânci. 2. (despre desene, picturi etc.) executat pe pereții peșterilor sau pe stânci. ◊ (despre locuințe, temple, morminte etc.) săpat în stâncă, amenajat în grote. (< fr. rupestre)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

RUPÉSTRU, -Ă (‹ fr.; {s} lat. rupes „stâncă”) adj. 1. (Despre plante) Care crește pe stânci. 2. (Despre construcții) Făcut, realizat în stâncă. 3. Artă r. = denumire dată manifestărilor artistice (desen, pictură, sculptură etc.) realizate în stânci sau pe pereții peșterilor. Cele mai vechi manifestări de a.r. datează din Paleoliticul Superior și constau în picturi și gravuri executate pe pereții cavernelor de la Altamira (Spania), Lascaux (Franța), în care sunt reprezentate animale, scene de vânătoare sau de luptă, și în sculpturi de idoli feminini, exprimând cultul maternității. Alte reprezentări r. celebre sunt cele de Tassili (Sahara) și din Australia.
Sursa: Dicționar enciclopedic

rupéstru adj. m., pl. rupéștri; f. rupéstră, pl. rupéstre
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

RUPÉSTRU, -Ă, rupeștri, -stre, adj. 1. Localizat sau realizat în sau pe stâncă; care crește pe stânci. 2. (Despre locuințe) Care este construit în stâncă. 3. (În sintagma) Artă rupestră = denumire dată manifestărilor artistice (desen, pictură, gravură sau sculptură) de pe pereții peșterilor sau de pe stânci. – Din fr. rupestre.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)