Am găsit 39 de definiții pentru cuvantul/cuvintele rom:

ROM2, romi, s. m. Țigan. – Din țig. rom „om”.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a



ROM1, (2) romuri, s. n. 1. Băutură alcoolică tare obținută prin fermentarea (naturală sau artificială) și distilarea sucului sau melasei din trestia de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel. 2. Cantitate de rom1 (1), care se servește într-un păhărel sau într-un țoi. [Var.: rum (reg.) s. n.] – Din fr. rhum, germ. Rum.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

ROM s.n. Băutură alcoolică fabricată prin distilarea melasei din trestia de zahăr. [Var. rum s.n. / < fr. rhum, cf. engl. rum].
Sursa: Dicționar de neologisme

ROM s. n. băutură alcoolică prin distilarea melasei din trestia de zahăr. (< fr. rhum, germ. Rum)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

rom1 / rrom (persoană) adj. m., s. m., pl. romi / rromi; adj. f., s. f. rómă / rrómă, pl. róme / rróme
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

rom (-muri), s. n. – Băutură alcoolică din trestie de zahăr. Fr. rhum.
Sursa: Dicționarul etimologic român

rom (rómi), s. n. – (Trans.) Nisipuri aurifere. Mag. rom „moloz” (Candrea).
Sursa: Dicționarul etimologic român

2) *rom n., pl. urĭ (turc. rom, fr. rhum, rum [pron. rom], d. engl. rum, care vine d. rambullion, cuv. din insulele Barbados). Un fel de rachiŭ maĭ scump obținut din melasa trestiiĭ de zahăr saŭ și din altele. (E incolor saŭ maĭ des colorat în galben cu zahăr ars): ceaĭ cu rom. V. jamaĭcă, coñac.
Sursa: Dicționaru limbii românești

1) rom, -ă s. (țig. Rom, d. Român). Cam iron. Țigan.
Sursa: Dicționaru limbii românești

rom2 (băutură) s. n., (porții) pl. rómuri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

rom n. rachiu obținut prin distilarea melasei.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

ROM1, (2) romuri, s. n. 1. Băutură alcoolică tare obținută prin fermentarea (naturală sau artificială) și distilarea sucului sau melasei din trestia de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel. 2. Cantitate de rom1 (1), care se servește într-un păhărel sau într-un țoi. [Var.: (reg) rum s. n.] – Din fr. rhum, germ. Rum.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

ROM2, -Ă, romi, -e, s. m. și f., adj. Țigan. [Scris și: rrom] – Din țig. rom „om”.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

ROM2, romi, s. m. Țigan. – Din țig. rom „om”.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

ROM1, (2) romuri, s. n. 1. Băutură alcoolică tare obținută prin fermentarea (naturală sau artificială) și distilarea sucului sau melasei din trestia de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel. 2. Cantitate de rom1 (1), care se servește într-un păhărel sau într-un țoi. [Var.: rum (reg.) s. n.] – Din fr. rhum, germ. Rum.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

ROM s.n. Băutură alcoolică fabricată prin distilarea melasei din trestia de zahăr. [Var. rum s.n. / < fr. rhum, cf. engl. rum].
Sursa: Dicționar de neologisme

ROM s. n. băutură alcoolică prin distilarea melasei din trestia de zahăr. (< fr. rhum, germ. Rum)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

rom1 / rrom (persoană) adj. m., s. m., pl. romi / rromi; adj. f., s. f. rómă / rrómă, pl. róme / rróme
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

rom (-muri), s. n. – Băutură alcoolică din trestie de zahăr. Fr. rhum.
Sursa: Dicționarul etimologic român

rom (rómi), s. n. – (Trans.) Nisipuri aurifere. Mag. rom „moloz” (Candrea).
Sursa: Dicționarul etimologic român

2) *rom n., pl. urĭ (turc. rom, fr. rhum, rum [pron. rom], d. engl. rum, care vine d. rambullion, cuv. din insulele Barbados). Un fel de rachiŭ maĭ scump obținut din melasa trestiiĭ de zahăr saŭ și din altele. (E incolor saŭ maĭ des colorat în galben cu zahăr ars): ceaĭ cu rom. V. jamaĭcă, coñac.
Sursa: Dicționaru limbii românești

1) rom, -ă s. (țig. Rom, d. Român). Cam iron. Țigan.
Sursa: Dicționaru limbii românești

rom2 (băutură) s. n., (porții) pl. rómuri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

rom n. rachiu obținut prin distilarea melasei.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

ROM1, (2) romuri, s. n. 1. Băutură alcoolică tare obținută prin fermentarea (naturală sau artificială) și distilarea sucului sau melasei din trestia de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel. 2. Cantitate de rom1 (1), care se servește într-un păhărel sau într-un țoi. [Var.: (reg) rum s. n.] – Din fr. rhum, germ. Rum.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

ROM2, -Ă, romi, -e, s. m. și f., adj. Țigan. [Scris și: rrom] – Din țig. rom „om”.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

ROM2, romi, s. m. Țigan. – Din țig. rom „om”.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

ROM1, (2) romuri, s. n. 1. Băutură alcoolică tare obținută prin fermentarea (naturală sau artificială) și distilarea sucului sau melasei din trestia de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel. 2. Cantitate de rom1 (1), care se servește într-un păhărel sau într-un țoi. [Var.: rum (reg.) s. n.] – Din fr. rhum, germ. Rum.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

ROM s.n. Băutură alcoolică fabricată prin distilarea melasei din trestia de zahăr. [Var. rum s.n. / < fr. rhum, cf. engl. rum].
Sursa: Dicționar de neologisme

ROM s. n. băutură alcoolică prin distilarea melasei din trestia de zahăr. (< fr. rhum, germ. Rum)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

rom1 / rrom (persoană) adj. m., s. m., pl. romi / rromi; adj. f., s. f. rómă / rrómă, pl. róme / rróme
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

rom (-muri), s. n. – Băutură alcoolică din trestie de zahăr. Fr. rhum.
Sursa: Dicționarul etimologic român

rom (rómi), s. n. – (Trans.) Nisipuri aurifere. Mag. rom „moloz” (Candrea).
Sursa: Dicționarul etimologic român

2) *rom n., pl. urĭ (turc. rom, fr. rhum, rum [pron. rom], d. engl. rum, care vine d. rambullion, cuv. din insulele Barbados). Un fel de rachiŭ maĭ scump obținut din melasa trestiiĭ de zahăr saŭ și din altele. (E incolor saŭ maĭ des colorat în galben cu zahăr ars): ceaĭ cu rom. V. jamaĭcă, coñac.
Sursa: Dicționaru limbii românești

1) rom, -ă s. (țig. Rom, d. Român). Cam iron. Țigan.
Sursa: Dicționaru limbii românești

rom2 (băutură) s. n., (porții) pl. rómuri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

rom n. rachiu obținut prin distilarea melasei.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

ROM1, (2) romuri, s. n. 1. Băutură alcoolică tare obținută prin fermentarea (naturală sau artificială) și distilarea sucului sau melasei din trestia de zahăr ori din alcool rafinat cu adaos de esențe sintetice și colorat cu caramel. 2. Cantitate de rom1 (1), care se servește într-un păhărel sau într-un țoi. [Var.: (reg) rum s. n.] – Din fr. rhum, germ. Rum.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

ROM2, -Ă, romi, -e, s. m. și f., adj. Țigan. [Scris și: rrom] – Din țig. rom „om”.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)