Am găsit 4 definiții pentru cuvantul/cuvintele rodrigues:

RODRIGUES [rudrígiʃ], Amalia (1920-1999), cântăreață portugheză. Cea mai mare interpretă de fado (gen tradițional portughez). Voce charismatică, vibrantă, cu o forță expresivă unică. Roluri în filme. A concertat în întreaga lume (și în România). Discografie selectivă: „Fado portugues”, „Lisboa antiga”.
Sursa: Dicționar enciclopedic

RODRIGUES, João (c. 1561-1633), călugăr iezuit portughez. Interpret și agent comercial al shogunilor Toyotomi Hideyoshi și Tokugawa Ieyasu, cunoscut pentru celebra „Arte da Lingoa de Iapam”, care cuprinde nu numai reguli de gramatică japoneză, ci și pertinente comentarii istorice și literare.
Sursa: Dicționar enciclopedic


RODRIGUES [rudrígiʃ], Nélson (1912-1980), scriitor brazilian. A reînnoit dramaturgia braziliană prin tehnicile narative și compartimentarea scenelor („Sărut pe asfalt”).
Sursa: Dicționar enciclopedic

RODRIGUES sau RODRIGUEZ [rodrígəs], ins. vulcanică în V Oc. Indian, în arh. Mascarene, la 800 km NE de Madagascar, dependentă de statul Mauritius; 104 km2; 15 km lungime; 7 km lățime max. Relief deluros, cu alt. max. de 395 m. Oraș pr.: Port Mathurin. Pescuit; creșterea animalelor. Descoperită de portughezi în 1645, colonizată de francezi în sec. 18 și preluată de englezi în 1810, care au stăpânit-o până în 1968.
Sursa: Dicționar enciclopedic