ROC, rocuri, s. n. (Reg.) Un fel de palton scurt care se poartă mai ales la țară. – Din germ. Rock.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a roc (rócuri), s. n. – (Banat) Soroc, termen. Sb. rok (Candrea).Sursa: Dicționarul etimologic român
ROC (RUKH), pasăre fabuloasă gigantică capabilă să ridice în aer elefanți sau alte greutăți mari, cunoscută din „O mie și una de nopți” sau din scrierile lui Marco Polo. Numele său a fost atribuit ulterior unei păsări nezburătoare de mari dimensiuni (până la 3 m înălțime), Aepiornis, din Madagascar, dispărută în timpurile istorice ca urmare a vânării excesive.
Sursa: Dicționar enciclopedic
roc n., pl. urĭ saŭ oace (sîrb. rok). Ban. Soroc, termin.
Sursa: Dicționaru limbii românești
roc, rocuri, s.n. – Haină confecționată din pănură, cu manșetă neagră la gât (Coman 2004). Suman (Dăncuș 1986). – Din germ. Rock „haină, veston„.
Sursa: Dicționar de regionalisme și arhaisme din Maramureș
roc (haină) (înv., reg.) s. n., pl. rócuriSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită ROC, rocuri, s. n. (înv. și reg.) Un fel de palton scurt care se poartă mai ales la țară. – Din germ. Rock.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)