Am găsit 9 definiții pentru cuvantul/cuvintele rivieră:

*Riviéra (regiune) s. propriu f., g.-d. Riviérei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită


RIVIERA, denumire atribuită litoralului M. Mediterane în porțiunea dintre Cannes (Franța) și La Spezia (Italia), limitată de Alpii Maritimi, Alpii Ligurici și Apeninii Ligurici. Sectorul francez este cunoscut sub numele de Coasta de Azur. În cadrul R. italiene se disting două sectoare: R. di Ponente, la V de Genova, și R. di Levante între Genova și La Spezia. Climă mediteraneană și vegetație abundentă. Pomicultură, floricultură. Zonă balneoclimaterică renumită, cu numeroase stațiuni: Portofino, San Remo, Rapallo, Imperia, Cannes, Nisa, Monte Carlo, Monaco, Saint-Tropez. Turism.
Sursa: Dicționar enciclopedic

Riviera f. coasta Liguriei, faimoasă peutru dulceața climei și frumusețea naturei.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

RIVIÉRĂ, riviere, s. f. Obstacol format dintr-o groapă umplută cu apă, pe care trebuie să-l sară, la întreceri, un atlet sau un cal de curse. [Pr.: -vi-e-] – Din fr. rivière.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

RIVIÉRĂ s.f. 1. Obstacol reprezentat printr-un curs de apă care trebuie sărit de un cal la curse. 2. (Rar) Colan de diamante. [Pron. -vi-e-. / < it. riviera, fr. rivière].
Sursa: Dicționar de neologisme

RIVIÉRĂ s. f. 1. curs de apă natural, mic, care se varsă într-un alt curs de apă. ◊ vale uscată; ued. 2. obstacol reprezentat printr-o groapă de apă care trebuie sărită de un atlet sau de un cal de curse. 3. colan de diamante. (< fr. rivière)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

riviéră (obstacol, curs de apă) (-vi-e-) s. f., g.-d. art. riviérei; pl. riviére
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

rivieră f. colier de diamante.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

RIVIÉRĂ, riviere, s. f. Obstacol format dintr-un șanț sau dintr-o groapă umplută cu apă, pe care trebuie să-l sară, la întreceri, un atlet sau un cal de curse. [Pr.: -vi-e-] – Din fr. rivière.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)