Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele reporter:

REPÓRTER, -Ă, reporteri, -e, s. m. și f. Persoană însărcinată să culeagă și să transmită de pe teren știri și informații; autor de reportaje. ◊ Reporter cinematografic = operator care filmează în vederea realizării unor jurnale cinematografice, a unor filme documentare etc. [Acc. și: reportér] – Din fr. reporter, germ. Reporter, engl. reporter.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

REPÓRTER s.m. Ziarist care culege de pe teren diverse știri și informații de actualitate; autor de reportaje. ♦ Reporter cinematografic = operator care filmează în vederea alcătuirii jurnalelor cinematografice. [< fr. reporter].
Sursa: Dicționar de neologisme


REPÓRTER, -Ă s. m. f. ziarist, autor de reportaje, care culege și transmite informații pentru presă, radio și televiziune. (< fr., engl. reporter, germ. Reporter)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*reportér m. (fr. reporter, d. engl. reporter, derivat d. to report, a raporta). Ziarist care umblă după adunat informațiunĭ.
Sursa: Dicționaru limbii românești

repórter s. m., pl. repórteri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

reporter m. ziarist care culege știri de ale zilei.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

REPÓRTER, -Ă, reporteri, -e, s. m. și f. Persoană care culege și transmite de pe teren știri și informații; autor de reportaje. ◊ Reporter cinematografic = operator care filmează în vederea realizării unor jurnale de actualități, a unor filme documentare etc. [Acc. și: reportér] – Din fr. reporter, germ. Reporter, engl. reporter.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)