Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele rentabilitate:

RENTABILITÁTE, rentabilități, s. f. 1. Calitatea de a fi rentabil; posibilitate de câștig, de profit, de venit net. 2. (În sintagma) Rata rentabilității = raport între profitul net și capitalul permanent. – Din fr. rentabilité.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aRENTABILITÁTE s.f. Calitatea de a fi rentabil; avantaj, câștig, beneficiu. [Cf. fr. rentabilité].
Sursa: Dicționar de neologisme

RENTABILITÁTE s. f. însușirea de a fi rentabil; avantaj, beneficiu. ♦ rata ~ății = raport între beneficiul realizat de o întreprindere și prețul de cost al producției. (< fr. rentabilité)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

RENTABILITÁTE (‹ fr.) s. f. (FIN.) Capacitatea unei întreprinderi sau investiții de a genera profit. Se poate exprima în termeni monetari, prin mărimea profitului și în termeni de rate, prin rata r. sau rata profitului, respectiv prin raportul procentual dintre o formă a capitalului (brut sau net) sau cifra de afaceri. La nivel de întreprindere se calculează rata r. economice (profit brut raportat la capitalul investit), rata r. financiare (profit net raportat la capitalul propriu), rata r. activelor (profit net raportat la valoarea activelor totale), rata r. comerciale sau a vânzărilor (profit net raportat la cifra de afaceri).
Sursa: Dicționar enciclopedic

*rentabilitáte f. (germ. rentabilität). Calitatea de a fi rentabil.
Sursa: Dicționaru limbii românești

rentabilitáte s. f., g.-d. art. rentabilitắții; pl. rentabilitắți
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

RENTABILITÁTE, rentabilități, s. f. 1. Calitatea de a fi rentabil; posibilitate de câștig, de profit, de venit net. 2. (în sintagma) Rata rentabilității = raport între profitul net și capitalul permanent. – Din fr. rentabilité.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)