Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele pudoare:

PUDOÁRE s. f. Sentiment de sfială, de jenă, de decență manifestat în comportarea cuiva; pudicitate; p. ext. curățenie morală. ♦ (Jur.) Castitate, virginitate. ♦ Atentat la pudoare = infracțiune care constă în încercarea de a viola o femeie. – Din lat. pudor, -oris, fr. pudeur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

PUDOÁRE s.f. Sfială, sfiiciune; atitudine decentă; rușine; (p. ext.) curățenie morală, castitate. [Gen. -orii. / < lat. pudor, cf. it. pudore, fr. pudeur].
Sursa: Dicționar de neologisme


PUDOÁRE s. f. sentiment de sfială, de rușine, de jenă, de decență; (p. ext.) curățenie morală, castitate; pudicitate. (< lat. pudor, fr. pudeur)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*pudoáre f., pl. orĭ (lat. pudor). Rușine, sentimentu care te face să evițĭ faptele necuviincĭoase orĭ ordinare.
Sursa: Dicționaru limbii românești

!pudoáre s. f., g.-d. art. pudórii; pl. pudóri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

pudoare f. 1. rușine onestă cauzată de teama răului moral; 2. un fel de discrețiune, rezervă sau modestie, ce oprește de a auzi, a spune, ori a face unele lucruri.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PUDOÁRE, pudori, s. f. Sentiment de sfială, de jenă, de decență manifestat în comportarea cuiva; pudicitate; p. ext. curățenie morală. ♦ (Jur.) Castitate, virginitate. Atentat la pudoare = infracțiune care constă în încercarea de a viola o femeie. – Din lat. pudor, -oris, fr. pudeur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)