Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele proiector:

PROIECTÓR, proiectoare, s. n. Aparat care concentrează (cu ajutorul unor oglinzi, lentile etc.) într-un fascicul intens razele produse de o sursă de lumină și care se folosește pentru semnalizări luminoase ori pentru luminare la autovehicule, în săli de spectacole etc. ♦ Spec. Aparat pentru proiectarea imaginilor pe un ecran cinematografic, compus dintr-o sursă luminoasă și dintr-un sistem optic. [Pr.: pro-iec-] – Din fr. projecteur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aPROIECTÓR s.n. 1. Aparat care servește pentru a proiecta la distanță fascicule de lumină care provin din focarul unei oglinzi. 2. Aparat special pentru proiectarea imaginilor pe un ecran. [Pron. pro-iec-. / cf. fr. projecteur].
Sursa: Dicționar de neologisme

PROIECTÓR, -OÁRE I. adj. care proiectează, care servește pentru proiecție. II. s. n. aparat de iluminat care proiectează fascicule de lumină ce provin din focarul unei oglinzi. ◊ aparat special pentru proiectarea imaginilor pe un ecran cinematografic. (după fr. projecteur)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*proĭectór n., pl. oare (lat. projector, care aruncă înainte; fr. -cteur). Lampă electrică care aruncă departe o dungă de lumină și care se întrebuințează maĭ ales la farurĭ și vapoare de războĭ și în bătăliile de noapte. – Se poate zice și projector, ca injector. V. reflector, abajur.
Sursa: Dicționaru limbii românești

proiectór s. n., pl. proiectoáre
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

PROIECTÓR, proiectoare, s. n. Aparat care concentrează (cu ajutorul unor oglinzi, lentile etc.) într-un fascicul intens razele produse de o sursă de lumină și care se folosește pentru semnalizări luminoase ori pentru luminare la autovehicule, în săli de spectacole etc. ♦ Spec. Aparat pentru proiectarea imaginilor pe un ecran cinematografic, compus dintr-o sursă luminoasă și dintr-un sistem optic. – Din fr. projecteur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)