Am găsit 4 definiții pentru cuvantul/cuvintele priveghea:

PRIVEGHEÁ, priveghez, vb. I. (Pop.) 1. Intranz. A sta sau a face de pază; a păzi. ♦ Tranz. A pândi, a urmări. 2. Tranz. A supraveghea, a îngriji (pe cineva sau ceva); a avea grijă să... 3. Intranz. A sta treaz, a nu dormi. ♦ Tranz. Spec. A sta de veghe noaptea la mort, a sta la priveghi. [Var.: (reg.) privigheá vb. I] – Lat. pervigilare.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aprivegheá (a ~) (pop.) vb., ind. prez. 3 privegheáză, 1 pl. priveghém, 2 pl. privegheáți; conj. prez. 3 să priveghéze; ger. priveghínd; part. privegheát
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

privegheà v. 1. a veghea noaptea: am privegheat trei nopți la capul său; 2. a observa de aproape, a păzi: pedagogii priveghează pe școlari. [Lat. PERVIGILARE].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PRIVEGHEÁ, priveghez, vb. I. (Pop.) 1. Intranz. A sta sau a face de pază; a păzi. A Tranz. A pândi, a urmări. 2. Tranz. A supraveghea, a îngriji (pe cineva sau ceva); a avea grijă să... 3. Intranz. A sta treaz, a nu dormi. ♦ Tranz. Spec. A sta de veghe noaptea la mort, a sta la priveghi. [Var.: (reg.) privigheá vb. I] – Lat. pervigilare.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Forme flexionare:

priveghea - Substantiv feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, articulat - pentru cuvantul priveghe