Am găsit 8 definiții pentru cuvantul/cuvintele prescură:

PRESCÚRĂ, prescuri, s. f. Pâinișoară rotundă sau în formă de cruce, făcută din aluat dospit, din care se pregătește cuminecătura și se taie anafura la biserică. [Acc. și: préscură] – Din sl. proskura.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aprescúră (prescúri), s. f.1. Hostie, pîine sfințită pentru sacrificiul euharistic. – 2. Pîinișoară pentru pomană. – Mr. piscură. Sl. (bg., sb., cr., pol.) proskura, din gr. προσφορά „ofrandă” (Cihac, II, 289; Vasmer, Gr., 124; Conev 111). – Der. prescornic, s. n. (sigiliu de lemn pentru prescură), prin contaminare cu pistornic.
Sursa: Dicționarul etimologic român

prescură, prescuri s. f. (glum.) băutură alcoolică servită ca aperitiv.
Sursa: Dicționar de argou al limbii române

prescúră și -úre f., pl. ĭ (vsl. proskura și prosfora, oferire, prinos, d. ngr. pros-forá, oferire; bg. proskura, sîrb. proskura și poskura, rus. prosforá, prosfirá și prosvirá). Litie, un fel de pînișoară [!] din care se taĭe anafora și se oferă și întreagă credincĭoșilor în bisericile ortodoxe. V. colac, călăvie, naporojne, zitie.
Sursa: Dicționaru limbii românești

préscură, -i, s.f. – Pâine în formă de cruce, din aluat dospit, folosită în ritualuri religioase: „Tot pe la mănăstiri / Cu prescuri și cu lumini” (Bârlea 1924 I: 106). Se folosește la botez, la nuntă, la înmormântare și la Paști. „Făina de grâu curat și apa limpede și dospitura bună – nu le amestecă și nu are dreptul să le frământe decât o femeie curată trupește și sufletește, de preferință bătrână văduvă și o viață perfect cinstită. Și după ce aluatul este preparat și coca este răsucită ca un colac frumos, înainte de a o pune în cuptor, această frământătură trebuie să devină prescură” (R. Pop 1973: 17); prin imprimarea literelor sfinte: IS, HS, NI, KA. – Din sl. proskura.
Sursa: Dicționar de regionalisme și arhaisme din Maramureș

prescúră s. f., g.-d. art. prescúrii; pl. prescúri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

prescură f. pâine sfințită, în formă de cruce, ce servă la liturghie. [Slav. PROSKURA].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PRESCÚRĂ, prescuri, s. f. Pâinișoară rotundă sau în formă de cruce, făcută din aluat dospit, folosită în ritualul creștin ortodox pentru pregătirea împărtășaniei și a anafurei. [Acc. și: préscură] – Din sl. proskura.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)