Am găsit 9 definiții pentru cuvantul/cuvintele pound:

POUND subst. (Rar) Livră (1). [Pr.: páund] – Cuv. engl.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aPOUND s.m. Măsură anglo-saxonă de masă, egală cu 453,59 g. [Pron. paund. / < engl. pound].
Sursa: Dicționar de neologisme

POUND [PÁUND] s. n. livră. (< engl. pound)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*pound (angl.) [pron. paŭnd] s. m., pl. pounzi
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

POUND [paund] (cuv. engl.) subst. Unitate de măsură pentru greutăți de 0,4536 kg, folosită, în special în țările anglo-saxone. În România a fost folosită în trecut denumirea pfund sau funt.
Sursa: Dicționar enciclopedic

POUND [paund], Ezra Weston Loomis (1885-1972), poet și eseist american. Admirator al lui Mussolini; activitatea profascistă în Italia, pentru care a fost condamnat (1945) și deținut într-un lagăr de concentrare lângă Pisa; dus apoi în S.U.A. a fost internat într-un spital de boli psihiatrice până în 1958, când s-a întors în Italia. Lirica sa, imagistică și avangardistă, este de o surprinzătoare inventivitate, înglobând în fluxul poetic aforisme și citate în limbi străine. Intenția sa, pornind de la refuzul unei lumi și al unei limbi în disoluție, a fost de a compune o operă epică al cărei subiect să fie istoria conștiinței omului modern, tratând lumea contemporană ca infern, prin reconstituirea universului dantesc („Cantos”). Alte opere: „Cathay”, „Hugh Selwyn Mauberlay”. Eseuri („Spiritul romanesc”, „Cum să citim”, „Ghidul culturii”).
Sursa: Dicționar enciclopedic

POUND [paund], Sir Dudley (1877-1943), amiral britanic. Șef al Biroului de operațiuni al Amiralității (1917-1918) și al Statului Major al Marinei (din 1939). Unul dintre principalii colaboratori ai lui Churchill.
Sursa: Dicționar enciclopedic

POUND [paund], Robert Vivian (1919-2010), fizician american de origine canadiană. Contribuții la inventarea rezonanței magnetice nucleare (R.M.N., 1946); a realizat (1960), împreună cu G. Rebka, prima experiență terestră de verificare a relativității generale.
Sursa: Dicționar enciclopedic

POUND, pounzi, s. m. Livră (1). [Pr.: páund] – Cuv. engl.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)