PÓDIUM, podiumuri, s. n. 1. Estradă demontabilă, amenajată într-o sală sau în aer liber în vederea unei conferințe, a unui spectacol etc. 2. Platformă de scânduri, înălțată față de nivelul unei suprafețe, servind ca postament pentru diverse obiecte. ♦ Mică instalație mobilă, în formă de platformă cu trepte, pe care stau sportivii în momentul înmânării premiilor. [Pr.: -di-um] – Din lat., fr. podium, germ. Podium.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a PÓDIUM s.n. (Ant.) 1. Platformă înălțată în jurul arenei unui teatru sau al unui circ roman. ♦ Treaptă sau platformă îngustă și scundă la casele romane, pe care se așezau diferite obiecte casnice, urne funerare etc. 2. Estradă amenajată într-o sală de conferințe, de spectacole etc. sau în aer liber. [Pron. -di-um, pl. -muri, var. podiu s.n. / < fr., lat. podium].
Sursa: Dicționar de neologisme
PÓDIUM s. n. 1. platformă înălțată față de arena unui teatru, a unui circ roman. ◊ treaptă, platformă îngustă și scundă la casele romane, pe care se așezau diferite obiecte casnice, urne funerare etc. 2. estradă amenajată într-o sală de conferințe, de spectacole etc. sau în aer liber. ◊ mică instalație mobilă, în trepte, pe care stau sportivii învingători în timpul cât li se înmânează premiile. (< lat., fr. podium, germ. Podium)
Sursa: Marele dicționar de neologisme
pódium (-di-um) s. n., pl. pódiumuriSursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită PÓDIUM, podiumuri, s. n. 1. Estradă demontabilă, amenajată într-o sală sau în aer liber în vederea unei conferințe, a unui spectacol etc. 2. Platformă de scânduri, înălțată față de nivelul unei suprafețe, servind ca postament pentru diverse obiecte. ♦ Mică instalație mobilă în formă de platformă cu trepte, pe care stau sportivii în momentul înmânării premiilor. [Pr.: -di-um] – Din lat., fr. podium, germ. Podium.Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)