Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele planton:

PLANTÓN, plantoane, s. n. Serviciu de pază în interiorul cazărmilor sau al clădirilor militare, executat de ostași neînarmați. ♦ Ostaș care execută un schimb în serviciul de pază de mai sus; p. gener. orice persoană care face de pază într-un loc. ◊ Loc. adv. De planton = de pază, de strajă. – Din fr. planton.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


PLANTÓN s.n. Soldat în serviciu de pază și supraveghere la poarta unei cazărmi, într-un dormitor etc.; serviciul pe care îl îndeplinește acest soldat. [< fr. planton].
Sursa: Dicționar de neologisme

PLANTÓN s. n. serviciu de pază a armamentului și materialelor unei subunități, într-un dormitor etc., executat de ostași neînarmați. ◊ ostaș care execută acest serviciu. (< fr. planton)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*plantón n., pl. oane (fr. planton, d. planter, a planta, a pune de pază). Soldat de serviciŭ pe lîngă un superior saŭ o autoritate militară: doŭă plantoane eraŭ la ușă. Serviciu făcut de acest soldat: a fi de planton. V. santinelă.
Sursa: Dicționaru limbii românești

plantón s. n., pl. plantoáne
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

planton m. soldat de serviciu în cazarmă pe lângă un ofițer superior.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PLANTÓN, plantoane, s. n. Serviciu de pază în interiorul cazărmilor sau al clădirilor militare, executat de ostași neînarmați. ♦ Ostaș care execută un schimb în serviciul de pază de mai sus; p. gener. orice persoană care face de pază într-un loc.Loc. adv. De planton = de pază, de strajă. – Din fr. planton.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)