Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele paternalism:

PATERNALÍSM s.n. 1. Sistem social caracterizat prin predominanța prestigiului celor mai vârstnici sau a unuia care deține o influență personală asupra grupului. 2. Termen desemnând interesul pe care-l manifestă patronii sau conducătorii de fabrici față de bunăstarea muncitorilor, față de atmosfera din întreprindere, de relațiile interumane. [< fr. paternalisme].
Sursa: Dicționar de neologismePATERNALÍSM s. n. 1. sistem social caracterizat prin predominanța celor mai vârstnici sau a unuia care deține o influență personală asupra grupului. 2. pretins interes pe care l-ar manifesta patronii sau conducătorii de fabrici față de bunăstarea muncitorilor, față de atmosfera din întreprindere, de relațiile interumane. 3. protecție, protejare, tutelare excesivă a propriului copil, motivată printr-o dragoste și grijă deosebite. (< fr. paternalisme)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

PATERNALÍSM (‹ fr.) ()
Sursa: Dicționar enciclopedic

PATERNALÍSM (‹ fr.) (EC. Pol.) Concepție care desemnează interesul pe care îl manifestă patronii sau conducătorii de fabrici, uzine etc. pentru bunăstarea muncitorilor sau pentru atmosfera familială din întreprindere, raporturile dintre patroni și muncitori caracterizate prin afecțiune reciprocă, autoritate și respect. A fost teoretizat de Frédéric Le Play.
Sursa: Dicționar enciclopedic

*paternalísm s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

PATERNALÍSM s. n. 1. (Ec. pol.) Concepție care desemnează interesul pe care îl manifestă patronii pentru bunăstarea muncitorilor sau pentru atmosfera familială din întreprindere, raporturile dintre patroni și muncitori caracterizate prin afecțiune reciprocă, autoritate și respect. 2. Protecție, protejare, tutelare excesivă a propriului copil. – Din fr. paternalisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)