Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele paranoic:

PARANÓIC, -Ă, paranoici, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f., adj. (Persoană) care suferă de paranoia. 2. Adj. Care ține de paranoia sau de paranoici (1), privitor la paranoia sau la paranoici. [Pr.: -no-ic] – Din germ. paranoisch, it. paranoico.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aPARANÓIC, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de paranoia. ◊ Psihopatie paranoică = psihopatie la care predomină tendința patologică spre formarea de idei dominante și prevalente, întreținute de emoții puternice; psihopatie paranoidă; psihoză paranoică = psihoză care apare de obicei la indivizii cu tendință spre supraaprecierea propriei persoane, neîncredere, egocentrism sau la psihopații paranoici. [Pron. -no-ic. / cf. germ. paranoisch, fr. paranoïque].
Sursa: Dicționar de neologisme

PARANÓIC, -Ă adj., s. m. f. (suferind) de paranoia. (< germ. paranoisch, it. paranoico)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

paranóic (-no-ic) adj. m., s. m., pl. paranóici; adj. f., s. f. paranóică, pl. paranóice
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

PARANÓIC, -Ă, paranoici, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. adj. (Persoană) care suferă de paranoia. 2. Adj. Care ține de paranoia sau de paranoici (1), privitor la paranoia sau la paranoici. [Pr.: -no-ic] – Din germ. paranoisch, it. paranoico.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)