Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele panatenee:

PANATENÉE s. f. pl. Cea mai importantă festivitate religioasă și politică din Atena antică, celebrată anual sau la patru ani o dată în cinstea zeiței Atena. – Din fr. panathénées.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


PANATENÉE s.f. pl. (Ant.) Serbări religioase care se celebrau din patru în patru ani la Atena, în cinstea zeiței Pallas Atena, protectoarea orașului, cu întreceri la alergări, lupte, aruncarea discului, curse de care, precum și întreceri între poeți, cântăreți și muzicanți. (cf. fr. panathénées, gr. panathenaia)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

PANATENÉE s.f.pl. (Ant.) Serbări care se celebrau la Atena în cinstea zeiței Pallas Atena, protectoarea cetății, cu care prilej aveau loc întreceri la alergări, lupte, aruncarea discului, curse de care, precum și întreceri între poeți, cântăreți și muzicanți. [Pl. -ne-e. / < fr. panathénées, cf. gr. panathenaia].
Sursa: Dicționar de neologisme

PANATENÉE (‹ fr.; {s} pan- + numele zeiței Atena) s. f. pl. Cea mai însemnată festivitate religioasă și politică din Atena antică, celebrată anual (micile p.) sau din patru în patru ani (marile p.) în cinstea zeiței tutelare a orașului, Pallas Athena. Cu acest prilej aveau loc întreceri la lupte, alergări și aruncarea discului, curse de cai, concursuri muzicale, poetice etc. Serbările erau încununate de o strălucită procesiune, care urca spre Acropole, oprindu-se în toate locurile sacre ale orașului, unde erau sacrificați patru boi și patru berbeci. Participanții purtau un peplu, pe care erau reprezentate scene ale mitului său, țesut de femeile ateniene pentru a împodobi statuia zeiței; această procesiune este reprezentată pe friza Partenonului.
Sursa: Dicționar enciclopedic

!Panatenée (festivități antice) (Pa-na-/Pan-a-) s. propriu f. pl., art. Panatenéele
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită