Am găsit 9 definiții pentru cuvantul/cuvintele palisandru:

PALISÁNDRU, palisandri, s.n. Arbore exotic cu lemnul tare și cu miros plăcut, din care se fac mobile.
Sursa: Dicționarul limbii române contemporanePALISÁNDRU, palisandri, s. m. Arbore exotic cu lemn tare și dens, de culoare neagră-violetă și cu miros plăcut, din care se fac mobile fine (Jacaranda obtusifolia); p. restr. lemnul acestui arbore. – Din fr. palissandre.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

PALISÁNDRU s.m. Arbore exotic cu flori mari, albastre sau roșii, al cărui lemn mirositor, foarte tare, de culoare neagră-violetă, se întrebuințează în tâmplăria fină. [< fr. palissandre, cf. it. palissandro].
Sursa: Dicționar de neologisme

PALISÁNDRU s. m. arbore exotic cu flori mari, albastre sau roșii, al cărui lemn mirositor, foarte tare, negru-violet, e folosit în tâmplăria fină. (< fr. palissandre)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

*palisándru m. (cuv. luat din Guyana de unde ol. palissander și fr. palissandre). Un frumos arbore american care are un lemn prețios violet nuanțat cu galben și negru (jacaranda obtusifolia).
Sursa: Dicționaru limbii românești

PALISÁNDRU (‹ fr.; cuv. dintr-un idiom din Guyana) s. m. Lemn al arborilor din genul Jacaranda, înalți de 10-15 m. Unele specii ale genului se întâlnesc în America de Sud, altele în India și Madagascar. Este un lemn dur, greu și compact, roz-violaceu sau brun, cu miros plăcut, folosit la fabricarea mobilei fine și a unor instrumente muzicale.
Sursa: Dicționar enciclopedic

palisándru s. m., art. palisándrul; pl. palisándri, art. palisándrii
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

palisandru m. arbore din Guiana al cărui lemn violet și frumos mirositor se întrebuințează pentru fabricarea mobilelor.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

PALISÁNDRU, palisandri, s. m. Arbore exotic cu lemn tare și dens, de culoare neagră-violetă și cu miros plăcut, din care se fac mobile fine (Jacaranda obtusifolia); p. restr. lemnul acestui arbore. – Din fr. palissandre.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)