Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele nitroceluloză:

NITROCELULÓZĂ, nitroceluloze, s. f. Substanță solidă inflamabilă, de culoare albă, cu aspect fibros, asemănătoare cu bumbacul, obținută prin tratarea celulozei cu un amestec de acid azotic și acid sulfuric, întrebuințată ca exploziv, la fabricarea celuloidului, a unor lacuri etc.; azotat de celuloză. – Din fr. nitrocellulose.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aNITROCELULÓZĂ s.f. Substanță obținută prin tratarea celulozei cu un amestec de acid azotic și acid sulfuric și întrebuințată ca exploziv; nitrat de celuloză. [< fr. nitrocellulose].
Sursa: Dicționar de neologisme

NITROCELULÓZĂ s. f. substanță obținută prin tratarea celulozei cu acid azotic și sulfuric, folosită ca exploziv; nitrat de celuloză. (< fr. nitrocellulose)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

nitrocelulóză (ni-tro-) s. f., g.-d. art. nitrocelulózei; pl. nitrocelulóze
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

NITROCELULÓZĂ, nitroceluloze, s. f. Substanță solidă inflamabilă, de culoare albă, cu aspect fibros, asemănătoare cu bumbacul, obținută prin tratarea celulozei cu un amestec de acid azotic și acid sulfuric, folosită ca exploziv și la fabricarea celuloidului, a unor lacuri etc.; azotat de celuloză. – Din fr. nitrocellulose.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)