Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele nictaginacee:

NICTAGINACÉE, nictaginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu frunze simple, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. nyctaginacées.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

NICTAGINACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate apetale, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar.. / < fr. nyctaginacées].
Sursa: Dicționar de neologisme


NICTAGINACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate apetale, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții. (< fr. nyctaginacées)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

NICTAGINACÉE (‹ fr., lat.; {s} din gr. nyx „noapte”) s. f. pl. Familie de plante dicotiledonate, erbacee sau lemnoase, uneori liane, cu frunze simple, alterne sau opuse, nedivizate, cu flori actinomorfe și cu fructe nuculiforme cu o singură sămânță (ex. barba împăratului), originare din America de Nord și din America de Sud.
Sursa: Dicționar enciclopedic

nictaginacée s. f., art. nictaginacéea, g.-d. art. nictaginacéei; pl. nictaginacée
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

NICTAGINACÉE, nictaginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dieotiledonate cu frunze simple, ale căror flori se deschid numai în timpul nopții; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. nyctaginacée.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)