Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele negativism:

NEGATIVÍSM s. n. 1. Atitudine de ignorare voită sau de respingere sistematică și fără discernământ a ceva care de fapt are și elemente pozitive. 2. Simptom care apare în unele boli mintale și care se caracterizează prin tendința bolnavului de a se împotrivi oricăror solicitări din exterior. – Din fr. négativisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aNEGATIVÍSM s.n. 1. Atitudine de ignorare voită a calităților cuiva sau a ceva. 2. Tulburare psihică manifestată prin tendința bolnavului de a se opune oricărei solicitări din exterior. [Cf. fr. négativisme].
Sursa: Dicționar de neologisme

NEGATIVÍSM s. n. 1. atitudine de negare, de refuz. 2. simptom psihic constând în a se împotrivi la orice solicitare din exterior. (< fr. négativisme)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

negativísm s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

NEGATIVÍSM s. n. 1. Atitudine de ignorare voită sau de respingere sistematică a elementelor pozitive pe care le prezintă cineva sau ceva. 2. Simptom care apare în unele boli mintale caracterizat prin tendința bolnavului de a se împotrivi oricăror solicitări din exterior. – Din fr. négativisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)