Am găsit 4 definiții pentru cuvantul/cuvintele nebuloasă:

NEBULOÁSĂ s.f. Acumulare de materie sau de pulbere cosmică în univers, difuză și obscură, cu forme de dimensiuni instabile; aglomerare de stele formând o lumină difuză pe bolta cerească. [Pron. -loa-. / < fr. nébuleuse, cf. lat. nebula – negură].
Sursa: Dicționar de neologismeNEBULOÁSĂ (‹ fr.; {s}; lat. nebulosus „ceață”) s. f. Obiect ceresc cu aspect difuz și strălucire slabă format din gaze și pulberi aflate în spațiul interstelar. Până la invenția telescopului denumirea de n. era dată și obiectelor cerești cunoscute azi ca roiuri de stele sau galaxii. N. pot fi:. n planetare, denumite astfel din cauza asemănării cu planetele; au forme circulare, eliptice sau inelare și sunt rezultatul expulzării păturilor de gaze din unele stele aflate în stadii finale ale evoluției lor (ex. n. inelară din constelația Lira). În cazul exploziilor de supernove, avem n. luminoase precum n. Crab din constelația Taurul; n. difuze sunt structuri de mari dimensiuni (adesea de mulți ani-lumină), cu forme nedefinite și aspect de nor; lumina lor provine de la stelele vecine; ex. n. M 42 din constelația Orion (în „spada” lui Orion); tot în aceeași constelație se găsește n. obscură „capul de cal” (în apropierea stelei zeta din „centura” lui Orion). Un număr mare de n. obscure se observă pe plăcile fotografice ale Căii Lactee (galaxiei).
Sursa: Dicționar enciclopedic

nebuloásă s. f., g.-d. art. nebuloásei; pl. nebuloáse
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

nebuloasă f. 1. stea cu o lumină mai slabă decât celelalte; 2. norișor albicios format din o grămadă de stele foarte îndepărtate.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

Forme flexionare:

nebuloasă - Adjectiv, feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, nearticulat - pentru cuvantul nebulos

nebuloasa - Adjectiv, feminin, Nominativ-Acuzativ, singular, articulat - pentru cuvantul nebulos