Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele moderniza:

MODERNIZÁ vb. I. tr. a da un caracter, o înfățișare modernă, a înnoi. ◊ a înzestra (o fabrică, o uzină etc.) cu instalații și utilaje moderne. II. refl. a adopta obiceiurile moderne. (< fr. moderniser)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

MODERNIZÁ, modernizez, vb. I. Tranz. A adapta la cerințele, la exigențele prezentului, a face să corespundă acestor cerințe; a înnoi. ♦ A da unui lucru un aspect modern, conform gusturilor și cerințelor actuale. ♦ Spec. A modifica limba unui text din trecut în conformitate cu normele limbii actuale. – Din fr. moderniser.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


MODERNIZÁ vb. I. 1. tr. A da un caracter, o înfățișare modernă (cuiva sau la ceva), a înnoi. ♦ A înzestra (o fabrică, o uzină etc.) cu instalații și utilaje moderne. 2. refl. A adopta obiceiurile moderne. [< fr. moderniser].
Sursa: Dicționar de neologisme

modernizá (a ~) vb., ind. prez. 3 modernizeáză
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

modernizà v. a da un caracter modern: a moderniza stilul.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

MODERNIZÁ, modernizez, vb. I. Tranz. A adapta la cerințele, la realitățile prezentului, a face să corespundă stadiului contemporan al progresului; a înnoi. ♦ A da unui lucru un aspect modern, conform gusturilor și cerințelor actuale. ♦ A înzestra (o fabrică, o uzină etc.) cu instalații și utilaje moderne. ♦ Spec. A modifica un text, o ediție etc. pentru a fi în conformitate cu normele limbii actuale. – Din fr. moderniser.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)