Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele modera:

MODERÁ vb. I. tr., refl. 1. a (se) încetini, a (se) micșora, a (se) reduce. 2. (fig.) a (se) potoli, a (se) tempera. II. tr. a conduce, a îndruma o discuție (politică). (< fr. modérer, lat. moderari)
Sursa: Marele dicționar de neologismeMODERÁ, moderez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A face să devină sau a deveni mai puțin intens, mai puțin mare; a (se) micșora, a (se) reduce. 2. A face să devină sau a deveni mai cumpătat, mai stăpânit; a (se) înfrâna, a (se) potoli. – Din fr. modérer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

MODERÁ vb. I. tr., refl. A (se) încetini, a (se) micșora, a (se) reduce. ♦ (Fig.) A (se) potoli, a (se) înfrâna, a (se) tempera. [P.i. -rez. / < fr. modérer, it. moderare, cf. lat. moderari < modus – măsură].
Sursa: Dicționar de neologisme

moderá (a ~) vb., ind. prez. 3 modereáză
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

moderà v. 1. a ținea măsură dreaptă, a înfrâna: a modera ardoarea cuiva; 2. a scădea, a micșora: a modera cheltuielile sale.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

MODERÁ, moderez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A face să devină sau a deveni mai puțin intens, mai puțin mare; a (se) micșora, a (se) reduce. 2. A face să devină sau a deveni mai cumpătat, mai stăpânit; a (se) înfrâna, a (se) potoli. – Din fr. modérer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)