Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele microprocesor:

MICROPROCESÓR s. n. proces realizat cu un număr redus de elemente cu componente integrate, specializat pentru operații de calcul, comandă și control, într-un computer sau alt sistem electronic. (< engl. microprocessor)
Sursa: Marele dicționar de neologismeMICROPROCESÓR, microprocesoare, s. n. Circuit integrat de mare densitate și complexitate, specializat pentru operații de calcul, comandă și control într-un computer sau alt sistem electronic. – Din engl. microprocessor.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

MICROPROCESÓR (‹ engl.) s. n. Unitate centrală de prelucrare (CPU) a unui calculator realizată adesea pe o singură plăcuță de siliciu sau alt material semiconductor (chip), care în prezent poate avea peste un milion de tranzistoare. M. efectuează operațiile esențiale de prelucrare și controlează celelalte elemente ale sistemului de calcul. M. constituie „creierul calculatorului”.
Sursa: Dicționar enciclopedic

*microprocesór (mi-cro-pro-) s. n., pl. microprocesoáre
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

MICROPROCESÓR, microprocesoare, s. n. Circuit integrat de mare densitate și complexitate, specializat pentru operații de calcul, comandă și control într-un computer sau alt sistem electronic. – Din engl. microprocessor.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)