Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele metasomatoză:

METASOMATÓZĂ s. f. transformare a materiei în procesul de formare a mineralelor; transformare a unui corp în alt corp. (< fr. métasomatose)
Sursa: Marele dicționar de neologismeMETASOMATÓZĂ, metasomatoze, s. f. Proces de substituire, moleculă cu moleculă, a elementelor dintr-un mineral cu altele noi. – Din fr. métasomatose.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

METASOMATÓZĂ s.f. 1. Schimbare, transformare a materiei în procesul de formare al mineralelor; transformare a unui corp în alt corp. 2. V. metensomatoză. [< germ. Metasomatose, cf. fr. métensomatose, gr. meta – schimbare, soma – corp].
Sursa: Dicționar de neologisme

METASOMATÓZĂ (‹ fr. {i}; {s} meta- + gr. somat- „corp”) s. f. (PETROGR.) Proces de substituire, moleculă cu moleculă, a elementelor dintr-un mineral cu alte noi aduse de soluții sau topituri magmatice; ca rezultat al m. apar skarnele, uneori și concentrații însemnate de minereuri de fier, polimetalice, de metale rare sau prețioase etc.
Sursa: Dicționar enciclopedic

metasomatóză s. f., g.-d. art. metasomatózei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

METASOMATÓZĂ, metasomatoze, s. f. Proces de substituire, moleculă cu moleculă, a elementelor dintr-un mineral cu altele noi. – Din fr. métasomatose.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)