Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele metamorfism:

METAMORFÍSM s. n. modificare a structurii rocilor subterane sub influența factorilor endogeni. (< fr. métamorhisme)
Sursa: Marele dicționar de neologismeMETAMORFÍSM s. n. Totalitatea transformărilor mineralogice, structurale și chimice suferite de roci în stare solidă sub influența căldurii pământului, a presiunii și a reacțiilor chimice. – Din fr. métamorphisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

METAMORFÍSM s.n. Modificare, transformare a structurii rocilor subterane sub influența căldurii, a presiunii înalte și a reacțiilor chimice. [< fr. métamorphisme, cf. gr. meta – altul, morphe – formă].
Sursa: Dicționar de neologisme

METAMORFÍSM (‹ fr. {i}; meta- + gr. morphe „formă”) s. n. (GEOL.) Transformarea în stare solidă a rocilor (mineralogică, chimică și structurală) sub influența căldurii (m. de contact termic), a presiunii din zonele de dislocație (m. dinamic), a soluțiilor metamorfozante (m. metasomatic) sau a acțiunii combinate a presiunii și temperaturii din zonele de orogeneză (m. dinamometric sau regional). În procesele de m. iau naștere rocile metamorfice (corneene, skarne, șisturi cristaline) și zăcăminte de substanțe minerale utile. ◊ M. regional = cel mai important proces de metamorfism, prin care, în zonele de orogeneză, iau naștere șisturi cristaline (filite, cuarțite, micașisturi, gnaisuri, amfibolite, calcare cristaline etc.), roci intens transformate și cutate. ◊ M. retrograd = retromorfism, diaftoreză.
Sursa: Dicționar enciclopedic

metamorfísm s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

metamorfism n. totalitatea modificărilor suferite de roce sub acțiunea locului subteran.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

METAMORFÍSM s. n. Totalitatea transformărilor mineralogice, structurale și chimice suferite de roci în stare solidă sub influența căldurii pământului, a presiunii și a reacțiilor chimice. – Din fr. métamorphisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)