Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele mendelism:

MENDELÍSM s. n. concepție biologică potrivit căreia transmiterea caracterelor ereditare se face după anumite legi fixe, independent de acțiunea și influența mediului exterior asupra organismului. (< fr. mendélisme)
Sursa: Marele dicționar de neologismeMENDELÍSM s. n. Concepție care susține că transmiterea caracterelor ereditare se face potrivit legilor dominației, segregării și combinării independente a caracterelor. – Din fr. mendélisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

MENDELÍSM s.n. Concepție referitoare la transmiterea ereditară a caracterelor, care are la bază legile formulate de Mendel în 1865 și care a stat la baza teoriei cromozomice a eredității. [< fr. mendélisme, cf. Mendel – biolog austriac].
Sursa: Dicționar de neologisme

MENDELÍSM (‹ fr. {i}; {s} n. pr. Mendel) s. n. (BIOL.) Concepție referitoare la transmiterea ereditară a caracterelor, care are la bază legile formulate de Mendel în 1865; legea purității gameților (v. puritate) și legea segregării independente a perechilor de caractere (v. segregare). M. stă la baza teoriei cromozomiale a eredității (formulată de Th.H. Morgan), valabilitatea și larga lui aplicabilitate fiind atestate de numeroase experiențe și de numeroși cercetători contemporani.
Sursa: Dicționar enciclopedic

mendelísm s. n.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

MENDELÍSM s. n. Concepție care susține că transmiterea caracterelor ereditare se face potrivit legilor dominației, segregării și combinării independente a caracterelor. – Din fr. mendélisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)