Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele matlasa:

MATLASÁ vb. tr. a căptuși o stofă, o haină cu lână sau cu vată, cosând astfel materialul încât să formeze figuri în relief. (< fr. matelasser)
Sursa: Marele dicționar de neologismeMATLASÁ, matlasez, vb. I. Tranz. A căptuși un material textil cu altul mai gros, fixându-l pe întreaga suprafață prin cusături care scot în relief un model. – Din fr. matelasser.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

MATLASÁ vb. I. tr. A căptuși o stofă, o haină etc. cu lână sau cu vată, cosând astfel materialul încât să formeze figuri geometrice regulate în relief. [< fr. matelasser].
Sursa: Dicționar de neologisme

MATLASÁ (‹ fr.) vb. I tranz. A căptuși un material textil sau un articol de îmbrăcăminte din stofă, mătase, tricot etc., cu un material mai gros (lână, vată, vatelină, tricot scămoșat etc.), întins sub suprafața primului și fixat cu ajutorul unor cusături care scot, în relief, un anumit model.
Sursa: Dicționar enciclopedic

matlasá (a ~) (ma-tla-) vb., ind. prez. 3 matlaseáză
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

MATLASÁ, matlasez, vb. I. Tranz. A căptuși un material textil cu altul mai gros, fixându-l pe întreaga suprafață prin cusături care scot în relief un model. – Din fr. matelasser.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)