Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele luddism:

LUDDÍSM s. n. mișcare de masă a proletariatului englez din sec. XVIII-XIX împotriva capitalismului, care a luat forma distrugerii uneltelor. (< fr. luddisme)
Sursa: Marele dicționar de neologismeLUDDÍSM s. n. Mișcare spontană de protest a muncitorilor englezi din a doua jumătate a sec. XVIII și din prima jumătate a sec. XIX, care s-a manifestat prin distrugerea mașinilor. – Din fr. luddisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

LUDDÍSM s.n. Mișcare de masă a muncitorilor englezi din sec. XVIII-XIX care a luat forma distrugerii uneltelor. [< fr. luddisme, cf. Ned Ludd – muncitor care ar fi distrus prima mașină].
Sursa: Dicționar de neologisme

LUDDÍSM (‹ fr. {i}; {s} n. pr. Ned Ludd, care a îndemnat la distrugerea mașinilor textile, c. 1779) s. n. Mișcare spontană de protest a muncitorilor britanici din a doua jumătate a sec. 18 și începutul sec. 19, care a luat forma distrugerii mașinilor, în existența cărora aceștia vedeau cauzele șomajului, ale diminuării calității produselor și ruinării micilor meseriași.
Sursa: Dicționar enciclopedic

luddísm s. m.
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

LUDDÍSM s. n. Mișcare spontană de protest a muncitorilor englezi din a doua jumătate a sec. XVIII și din prima jumătate a sec. XIX, care s-a manifestat prin distrugerea mașinilor considerate cauza șomajului. – Din fr. luddisme.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)