Am găsit 5 definiții pentru cuvantul/cuvintele khmer:

KHMER, -Ă, khmeri, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Cambodgiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Cambodgiei sau populației ei, privitor la Cambodgia sau la populația ei. [Pr.: cmer] – Din fr. khmer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aKHMER, -Ă adj., s.m. f. (locuitor) care aparține unor populații din Cambogia, sudul Vietnamului, Laosului și sud-estul Thailandei. ♦ (s.f.) limbă vorbită de khmeri. (‹ fr. khmer)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

khmer [kh pron. c] adj. m., s. m., pl. khmeri; adj. f., s. f. khméră, pl. khmére
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

KHMER, -Ă (‹ fr.) s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La m. pl.) Populație aparținând grupului de limbi mon-khmerice și care trăiește în Cambodgea, în S Vietnamului, S Laosului și în SE Thailandei; de religie budistă. ♦ Persoană care face parte din această populație. ◊ Khmerii roșii = denumire dată de occidentali luptătorilor de extremă stângă din Cambodgea, care, în 1960, au declanșat rebeliunea împotriva prințului Norodom Sihanouk, ceea ce a dus la izbucnirea unui război civil, în urmă căruia au preluat puterea (1975), instaurând un regim dictatorial, care a fost răsturnat în 1979. După moartea lui Pol Pot (1998), ultimele nuclee ale k. r. s-au destrămat treptat. 2. Adj. Care se referă la khmeri (1), care aparține acestei populații. ◊ Arta k. = artă dezvoltată pe teritoriul Cambodgei (sec. 5-15), atingând apogeul în sec. 9-14. Reprezentative sunt grandioasele complexe de la Angkor. Tematica sculpturii este inspirată de mitologia brahmană sau budistă.
Sursa: Dicționar enciclopedic

KHMER, -Ă, khmeri, -e, s. m. și f. adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-o populație care trăiește în Cambodgia, sudul Vietnamului, sudul Laosului și sudul Tailandei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține khmerilor (1), privitor la Cambodgia sau la khmeri. [Pr.: cmer] – Din fr. khmer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)