Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele joule:

JOULE, jouli, s. m. Unitate de măsură a energiei, egală cu lucrul mecanic efectuat de forța de un newton, când punctul ei de aplicație se deplasează cu un metru în direcția și în sensul forței. [Pr.: jul] – Din fr., enlg. joule.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

JOULE (Pron.: giul, jul) s. m. unitate de măsură a energiei egală cu lucrul mecanic efectuat de forța de un newton care își deplasează punctul de aplicație pe distanța de 1 m. (< fr., engl. joule)
Sursa: Marele dicționar de neologisme


JOULE s.m. Unitate de energie și de lucru mecanic, egală cu lucrul mecanic efectuat de forța de un newton care își deplasează punctul de aplicație cu un metru. [Pron. jul. / < fr., engl. joule, cf. J. P. Joule – fizician englez].
Sursa: Dicționar de neologisme

Joule (nume de persoană) (engl.) [pron. ğul] (Jou-le) s. propriu
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

JOULE [dʒú:l], James Prescott (1818-1889), fizician britanic. A verificat principiul transformării și conservării energiei și a măsurat echivalentul mecanic al caloriei; a cercetat (1841) efectul caloric al curentului electric (efectul J.-Lenz) și variația de temperatură produsă de un gaz care străbate un corp poros (1852) (efectul J.-Thomson).
Sursa: Dicționar enciclopedic

!joule (fr.) [pron. jul] (jou-le) s. m., pl. jouli; simb. J
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

JOULE, jouli, s. m. Unitate de măsură a energiei, egală cu lucrul mecanic efectuat de forța de un newton, când punctul ei de aplicație se deplasează cu un metru în direcția și în sensul forței. [Pr.: jul] – Din fr., engl. joule.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)