Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele insufla:

INSUFLÁ, insúflu, vb. I. Tranz. 1. A introduce sub presiune gaze, vapori sau substanțe pulverulente în interiorul unui spațiu închis pentru a îmbunătăți desfășurarea proceselor care se produc în instalația respectivă. 2. Fig. A provoca cuiva un anumit sentiment, o anumită idee; a inspira (2). ♦ (Înv.) A însufleți, a îmbărbăta. – Din fr. insuffler.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


INSUFLÁ vb. tr. 1. a introduce sub presiune substanțe pulverulente sau gaze într-un spațiu închis. 2. (fig.) a trezi, a provoca cuiva un sentiment, o idee; a inspira. (< fr. insuffler, lat. insufflare)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

INSUFLÁ vb. I. tr. 1. A introduce sub presiune pulbere, gaze etc. într-un spațiu închis. 2. (Fig.) A trezi, a provoca cuiva un sentiment, o idee etc.; a inspira. [P.i. insúflu. / < fr. insuffler, it., lat. insufflare].
Sursa: Dicționar de neologisme

insuflá (a ~) (-su-fla) vb., ind. prez. 1 sg. insúflu, 2 sg. insúfli, 3 insúflă
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

insuflà v. a sufla în, a inspira.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

INSUFLÁ, insúflu, vb. I. Tranz. 1. A introduce sub presiune gaze, vapori sau substanțe pulverulente într-o incintă pentru a îmbunătăți desfășurarea proceselor care se produc în instalația respectivă. 2. Fig. A provoca cuiva un anumit gând, un anumit sentiment etc.; a inspira (2). ♦ (Înv.) A însufleți, a îmbărbăta. – Din fr. insuffler.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)