Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele ihneumon:

IHNEUMÓN, ihneumoni, s. m. Mic mamifer carnivor din Africa și din Asia tropicală, cu coada lungă, amintind de nevăstuică, ușor de domesticit, utilizat la distrugerea șerpilor și a șoarecilor și considerat animal sfânt de vechii egipteni; mangustă (Herpestes ichneumon). [Pr.: -ne-u-] – Din fr. ichneumon.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


IHNEUMÓN s. m. 1. specie de mangustă, cât o pisică, considerată de vechii egipteni ca animal sfânt. 2. insectă himenopteră, parazit al altor insecte. (< fr. ichneumon)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

IHNEUMÓN s.m. 1. Mamifer carnivor cu coada lungă, considerat de vechii egipteni ca animal sfânt. 2. Insectă himenopteră care trăiește ca parazit al altor insecte. [Pron. -ne-u-, var. ichneumon s.m. / < fr. ichneumon].
Sursa: Dicționar de neologisme

*ihneŭmón m. (vgr. ihneŭmón, d. ihnéŭo, urmăresc, ihnos, urmă). Un fel de animal ca jderu, mîncător de reptile și de oŭă de crocodil, și de aceĭa venerat de vechiĭ Egiptenĭ. Un insect [!] cu patru aripĭ și un ac ca al albinelor și ale căruĭ larve trăĭesc ca parazite pe alte insecte vătămătoare.
Sursa: Dicționaru limbii românești

ihneumón (-ne-u-) s. m., pl. ihneumóni
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

IHNEUMÓN, ihneumoni, s. m. Mic mamifer carnivor din Africa și din Asia tropicală, cu coada lungă, amintind de nevăstuică, ușor de domesticit, utilizat la distrugerea șerpilor și a șoarecilor și considerat animal sfânt de vechii egipteni (Herpestes ichneumon). [Pr.: -ne-u-] – Din fr. ichneumon.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)