Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele hamburger:

HÁMBURGER, hamburgeri, s. m. Chiftea plată care se servește friptă și pusă într-o chiflă. [Pr.: hamburgăr] – Din fr., engl. am. hamburger.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-aHÁMBURGER [-GĂR] s. m. bucată de carne tocată prăjită în tigaie și servită caldă într-o chiflă tăiată în două. (< fr., engl., amer. hamburger)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

HÁMBURGER s.m. Bucată de carne tocată, friptă în tigaie și servită cu o felie de pâine. [< engl., fr., it. hamburger (steak)].
Sursa: Dicționar de neologisme

hámburger (angl.) [e pron. ă] s. m., pl hámburgeri
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

HÁMBURGER (n. pr. Hamburg) s. m. Chiftea din carne de vită condimentată, pusă, împreună cu diverse garnituri, într-o chiflă tăiată și a cărei denumiri provine de la o specialitate de carne tocată din orașul Hamburg. Preparat și răspândit în S.U.A. de frații Maurice și Richard McDonald (1948).
Sursa: Dicționar enciclopedic

HAMBURGER [ambürʒé], Jean (1909-1992), urolog francez. A realizat (1962) primul transplant de rinichi și a perfecționat procedeul de hemodializă.
Sursa: Dicționar enciclopedic

HÁMBURGER, hamburgeri, s. m. Chiftea plată prăjită care se servește într-o chiflă. [Pr.: hamburgăr] – Din fr., engl. am. hamburger.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)