Am găsit 6 definiții pentru cuvantul/cuvintele găti:

gáti,-i, s.n. – Izmene; pantaloni din pânză de cânepă, purtați de bărbați pe timpul verii: „Tu, mândruță, bine-m’ placi / De când ai zâs că-mi faci gati’” (Ștețco 1990: 297). – Din magh. gatya “izmene; pantaloni” (deși pare o traducere din rom.).
Sursa: Dicționar de regionalisme și arhaisme din MaramureșGAȚI (GHATS), Munții ~, munți în Pen. Hindustan, situați la marginea de E (Gații de Est) și de V (Gații de Vest) a Pod. Deccan, dominând coastele Malabar și Coromandel. Versanții exteriori sunt abrupți, iar cei interiori se continuă cu suprafața ondulată a Pod. Deccan. G. de Vest se întind între râul Tapti și C. Comorin. Alt. max.: 2.695 m (vf. Ᾱnai Mudi); G. de Est se împart în trei sectoare, cel mai important fiind cel dintre fl. Godavari și Mahanadi. Alt. max.: 1.680 m. Acoperiți cu păduri.
Sursa: Dicționar enciclopedic

GĂTÍ, gătesc, vb. IV. 1. Refl. și tranz. A (se) îmbrăca (frumos); a (se) împodobi. 2. Refl. și tranz. A (se) pregăti pentru o acțiune, de obicei pentru o deplasare. 3. Tranz. A face, a prepara mâncare (prin fierbere, prăjire etc.). 4. Tranz. și intranz. (Reg.) A sfârși, a termina, a isprăvi. 5. Tranz. (Reg.) A omorî, a ucide, a nimici. [Var.: (reg.) gătá vb. I] – Din gata. Cf. alb. gatit.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a

gătí (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. gătésc, imperf. 3 sg. găteá; conj. prez. 3 să găteáscă
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

gătì v. 1. Mold. a fi gata, a sfârși; încă nu m´a gătit de ascultare CR.; 2. a prepara: să-i gătească de drum merinde ISP; 3. a prepara de mâncare, a face bucate: nu știe să gătească; 4. a îmbrăca frumos, a dichisi: l´a gătit mândru. [V. gata].
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

GĂTÍ, gătesc, vb. IV. 1. Refl. și tranz. A (se) îmbrăca (frumos); a (se) împodobi. 2. Refl. și tranz. A fi gata de..., a (se) pregăti (pentru o acțiune). 3. Tranz. A face, a prepara mâncare (prin fierbere, prăjire etc.). 4. Tranz. și intranz. (Reg.) A sfârși, a termina, a isprăvi. 5. Tranz. (Reg.) A omorî, a ucide, a nimici. [Var.: (reg.) gătá vb. I] – Din gata. Cf. alb. gatit.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

Forme flexionare:

gați - Verb, Conjunctiv, prezent, persoana a II-a, singular - pentru cuvantul găta

gați - Verb, Indicativ, prezent, persoana a II-a, singular - pentru cuvantul găta