Am găsit 7 definiții pentru cuvantul/cuvintele geodezie:

GEODEZÍE s. f. Știință aplicată care se ocupă cu studiul formei și al dimensiunilor Pământului, cu tehnica măsurării și a reprezentării cartografice sau numerice a suprafeței lui. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géodésie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a


GEODEZÍE s. f. știință aplicată care studiază forma și dimensiunile Pământului, pentru întocmirea hărților și planurilor. (< fr. géodésie)
Sursa: Marele dicționar de neologisme

GEODEZÍE s.f. Știință aplicată care studiază forma și dimensiunile Pământului și întocmirea hărților cu ajutorul unor operații geometrice și trigonometrice. [Gen. -iei. / < fr. géodésie, cf. gr. ge – pământ, daiein – a împărți].
Sursa: Dicționar de neologisme

*geodezíe f. (vgr. geodaisia, d. gê, pămînt, și dalo, despart). Agrimensură, știința măsurăriĭ pămîntuluĭ, moșiilor saŭ distanțelor: frațiĭ Cassiní aŭ fost fundatoriĭ [!] geodeziiĭ franceze.
Sursa: Dicționaru limbii românești

geodezíe (ge-o-) s. f., art. geodezía, g.-d. geodezíi, art. geodezíei
Sursa: Dicționar ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită

geodezie f. știință ce are de obiect a măsura suprafața globului.
Sursa: Dicționar universal al limbei române, ediția a VI-a

GEODEZÍE s. f. Știință aplicată care se ocupă cu studiul formei și al dimensiunilor Pământului, cu tehnica măsurării și a reprezentării cartografice sau numerice a suprafeței lui pe porțiuni determinate. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géodésie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)